Veluviaweg Wageningen

Opnieuw een house portrait van een blokje huizen in Wageningen. Deze woonwijk is in 1922 gerealiseerd, maar bij een bombardement in 1944 zijn de achterzijde van de woningen deels verwoest. 

De architect heeft zich laten inspireren door ‘het nieuwe bouwen’ en de Amsterdamse school. Duidelijk heeft de architect de voorzijde van de woningen laten spreken en de achterzijde erg simpel gehouden.

Het aanzicht is op schaal (1:87) gemaakt echter de voorzijde tot het hoogste punt (dak) is gecomprimeerd tot 25 mm. Uiteindelijk wordt het geheel in een houten bak van 250 x 200 x 40 mm geplaatst en afgesloten met een glasplaat en een essen lijst.

Na een paar weken snijden, plakken en schilderen zijn de meeste elementen gereed en kan de lijstenmaker een stukje glas snijden en het lijstje in elkaar lijmen. Om vervolgens de binnenzijde van de bak te bekleden en kan het model gemonteerd worden.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Scenery, Veluvia met de tags . Bookmark de permalink.