Julia’s Hofje

Een arbeiders wijk van Wageningen, het Rode dorp, is in 1915 gebouwd. In 1984 is het geheel gerenoveerd tot er in 2015 een plan kwam om de wijk te slopen en er nieuwe woningen te gaan bouwen. Daar kwam vanuit de bewoners veel protest tegen en de Woningstichting startte een inspraak procedure. Ook is nog steeds niet duidelijk wat er zal gaan gebeuren. Voordat die uitspraak komt wil ik het poortgebouw in een lijstje zetten. En hiermee een klein stukje van het oude Wageningen bewaren.

Door o.a. de rollagen is dit model is behoorlijk gecompliceerd, vanuit alleen een foto maak je snel fouten dus eerst maar een ontwerp tekening gemaakt. Gewapend met een rolmaat en een bloknoot ben ik gaan meten en tellen van de stenen en dakpannen. Daarna is de tekeningen gemaakt en dient als basis voor het snijwerk van de Forex schuimplaat en de steentjesplaat van Slaters. Deze tekening is gemaakt in schaal 1 op 1, zo ook de maatvoering op deze prent. Daarna wordt het verschaalt naar 1 op 87 zodat de afbeelding exact de grote heeft van het model.

Er is nog één probleempje, namelijk de aanpalende woningen staan onder een hoek van 35 graden aan de poortwoningen. Dit is niet binnen het concept van een house portrait te realiseren en dus maakt ik alleen de twee poortwoningen. Voor dit moment zijn alle voorbereidingen gereed en kan ik beginnen met het echte modelbouwwerk zoals het knippen, snijden en plakken van de kunststofplaatjes.

17-04-2024 De eerste aanzet van Julia’s Hofje…, het beeld van rond 1950
22-04-2024
22-04-2024
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Julianastraat, Scenery, Technieken met de tags . Bookmark de permalink.