Houtkooperij

Voor de eigenaar van een grachtenpand moet een frontaanzicht van zijn woning gemaakt worden. Het zal een house portrait moeten worden in schaal 1:50. Daarom zal het model in een baklijst geplaatst worden van 500 x 280 x 40 mm. De halsgevel is versiert met ornamenten (1713) en uitbundige klauwstukken. Wat verder opvalt is het tegeltableau met witte, rode en blauwe hardgebakken tegeltjes van 50 x 50 mm met de tekst “HOUTKOOPERIJ”. Een ander punt van aandacht is het kleurgebruik, tien jaar geleden is het pand geschilderd en werd door de monumenten commissie duidelijke kleuren gebruik geadviseerd wat ik nu met die kleine potjes verf zal moeten imiteren. Maar het grootste probleem zal de factor tijd worden omdat zijn echtgenote over twee maanden jarig is.

We zijn nu half februari en het house portrait is nu gereed om, achter glas in een lijst te plaatsen. Het waren een paar drukke maanden en het leek er op dat dit project op serieus werken ging lijken. Maar het is binnen de gestelde periode gelukt om dit mini grachtenpand te maken. Ook was het een leuke opdracht omdat de eigenaar zoveel als mogelijk de karakteristieke elementen terug wilde komen in de gevel.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, House portrait, Scenery, Technieken met de tags . Bookmark de permalink.