Houtkooperij

Voor de eigenaar van een grachtenpand moet een frontaanzicht van zijn woning gemaakt worden. Het zal een house portrait moeten worden in schaal 1:50. Daarom zal het model in een baklijst geplaatst worden van 500 x 280 x 40 mm. De halsgevel is versiert met ornamenten (1713) en uitbundige klauwstukken. Wat verder opvalt is het tegeltableau met witte, rode en blauwe hardgebakken tegeltjes van 50 x 50 mm met de tekst “HOUTKOOPERIJ”. Een ander punt van aandacht is het kleurgebruik, tien jaar geleden is het pand geschilderd en werd door de monumenten commissie duidelijke kleuren gebruik geadviseerd wat ik nu met die kleine potjes verf zal moeten imiteren. Maar het grootste probleem zal de factor tijd worden omdat zijn echtgenote over twee maanden jarig is.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, House portrait, Scenery, Technieken met de tags . Bookmark de permalink.