5 meiplein # positionering

Een update van vier weken knippen, plakken, schilderen en inrichten. Met name het inrichten van de grondplaat was nog even problematisch. Het wegenpatroon is gemaakt van Redutex en deze kunststof plaatjes zijn 120 x 300 mm. Hierdoor onstond deze layout.

En zoals jullie zien is het hotel wind- en waterdicht en rechts staat blote Jantje nog in de blauwe outfit van de 3D printer. Het printproces is iets anders verlopen dan de bedoeling was. Er is geen 3D scan gemaakt van het eerste miniatuurtje maar er zijn tig foto’s gemaakt van het origineel. Daar is een 3D print van gemaakt door het FabLab-Wageningen.

Even samen in een lijstje gezet, het is allemaal zo fragiel. Rechts het handmatig gesneden model van Wim Ritzer en links de 3D print van FabLab-Wageningen. Persoonlijk vind ik de de rechter uitvoering nog steeds de mooiste.

Intussen wordt er geschilderd met mini kwastjes en maak ik gebruik van acryl verf en sluitbussen van Tamiya, Enamel van Humbrol en primer spuitbussen van A-C tion. Voor het spuiten van de grotere vlakken gebruik ik de luchtkwast, best leuk werk maar dat schoonmaken van die kwast…

Links en rechts aan de onderzijde zien jullie twee witte vlakken. Dat is een deel van de bebouwing. Er wordt al lang over nagedacht of je deze objecten moet realiseren. De nokhoogte is gelijk aan de hoogte van het hotel. Vermoedelijk zal ik de winkel en het woonhuis niet bouwen maar de footprint laten zien.

Op de kroeg van Herman van Brakel stond in een grijs verleden ook een ooievaarsnest. Dat was te leuk om dat niet te tonen dus zoeken naar een ooievaar en maken van een nest.

En ja, je ziet het goed, een tweede versie van Hotel de Wereld. Er is een verschilletje dat ik de achterste voor mijn eigen 5 meiplein gebouwd wordt. En de twee doosje op de voorgrond plus de markiezen worden samen gebouwd en van kleuren voorzien om uiteindelijk een plaatsje te krijgen in het echte Hotel de Wereld.

Dit bericht is geplaatst in 5 meiplein, Algemeen, Stadsboerderijtjes, Theekoepel. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *