5 meiplein in Wageningen.

Recent is er een Resin bouwpakket uitgebracht van het hotel ‘de Wereld’ ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Nederland. Nu is het bouwpakketplakken niet echt mijn ding maar het is een beperkte oplage en het staat in Wageningen. Een weekje later werd dit pakje bezorgt.

Maar om dit op een plankje te zetten is ook zo wat en daarom wordt het een diorama van het 5 meiplein in Wageningen op een ronde schijf van 600 mm diameter en de schaal wordt 1:87. Nu is het de bedoeling om een deel van het 5 meiplein te realiseren met het hotel en de kenmerkende serre. Aan de overzijde komen de twee stadsboerderijtjes, een stukje van het het terras met de enorme kastanjeboom en natuurlijk Blote Jan(tje).

Nu kan ik veel creëren maar een Blote Jan(tje) is voor mij echt een brug te ver. Het 5 meiplein zonder dit beeldje kan dus niet… echter binnen mijn modelbouw vriendenkring is ook de styreenkunstenaar Wim Ritzer en hij heeft dit kleine beeldje gemaakt. Het is gemaakt van styreen en is slechts 63 mm hoog. Het is de bedoeling dat er een 3D print van gemaakt wordt en een plaatsje krijgt op de maquette.

Dit is een bovenaanzicht van de maquette. Het oudere deel van het Hotel heeft al wat kleurtjes en ramen gekregen. Op de voorgrond links Troost en rechts van Brakel. Beide waren oorspronkelijk kleine boerderijtjes en werden later kroegjes.

Dit bericht is geplaatst in 5 meiplein, Stadsboerderijtjes, Technieken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op 5 meiplein in Wageningen.

  1. van gaalen schreef:

    Goedendag,
    Mag ik even een vraag stellen? Ik ben net begonnen met miniatuur bouw, dus voor mij is alles nog nieuw.. Ik ben van plan Faller muurplaat te gaan gebruiken, alleen de dakplaat versie bevalt me niet. Kunt u me vertellen wat voor dakplaat u gebruikt?
    Vr gr Hendrik Jan van Gaalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *