Klokgevel in Wageningen

In Wageningen staat hier en daar nog een oud pandje. Zo ook in de Hoogstraat een oud pand met een klokgevel. Best wel uniek en dit wordt opnieuw een gevel in een lijstje. De schaal wordt 1:50 en 25 mm diep en de kast is 200 x 300 mm. Er moet concessie gedaan worden met de uithangborden maar de binnen liggende deur krijgt wel een plekje. Deze foto zal rond 1960 genomen zijn. En de rijk versierde gevel is achter houten platen weg getimmerd. Inmiddels is er een blauwdruk gevonden waarop deze versiering getekend is. Dus dit kleinood krijgt de uitstraling van voor WO2.

Om een idee te krijgen, een stukje 2 mm Forex en wat steentjesplaat en dat moet het woonhuis boven de winkel worden. De werkelijke hoogte van het woonhuis is krap 2 mtr. hoog en een lamp verwisselen kon ik zonder een trapje.

Het geveltje is gereed en zit in een lijstje. Dit is voorlopig het laatste modelbouwen in een lijstje. En dit is het resultaat…

Hoogstraat 32 Wageningen, omstreeks 1950.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, House portrait, Klokgevel, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *