Stadsboerderijtjes # Troost

De andere boerderij was van Troost. Ook dat was een kroeg en in de jaren 1970 werd het een jongeren centrum nu is het een café-restaurant. Het wordt niet sprankelend wit geschilderd maar krijgt de kleurstelling van rond 1965-1970. Dat was een gore gestucte muur, zonder luiken bij de ramen en een paar simpele gordijnen achter de ramen.

Deze foto is gemaakt na 1970 toen het een jongerensoos was. In die periode zijn er nieuwe luiken geplaatst.

Dit is de stand van zaken en is een proefplaatsing om de afmetingen van frame te bepalen. De ramen deuren zijn gereed en hebben een kleurtje gekregen. Ook het dak is doorgezakt en heeft een verouderde terracotta kleur gekregen. Nu worden eerst de goten en pijpen gemaakt, kleine onderdelen zoals vensterbanken en een schoorsteen geplaatst. Dan komt het moeilijkste van dit pand… het vervuilen van de gevel.

O ja, het bouwpakket van Hotel de Wereld is besteld en kan ik de andere kant van het 5 mei plein ook maken. Eigenlijk is het bouwen met een bouwpakket tegen mijn principe maar het is een uniek gebouw en een geringe oplage gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, House portrait, Stadsvoerderijtjes, Technieken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *