Modelbouwen in een lijstje

Nu de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding afgelast zijn komt er wat ruimte in mijn modelbouw tijd. De oplevering van de Boterstraat is uitgesteld en wordt aan het eind van dit jaar weer opgepakt.

Op de site www.modelhouses.co.uk kwam ik een leuk idee tegen. Ben Taggart maakt o.a. frontgevels in een schaal 1:50 en plakt die in een mooie lijst.  Nu ben ik niet zo’n kunstenaar maar ik kan het natuurlijk wel eens proberen.

Mijn uitgangspunten zijn: het mag niet dieper zijn dan 2,5 cm, de schaal moet 1:50 zijn en de lijst moet ongeveer 30 x 50 cm worden. Dus eerst maar eens in m’n tekening archief gedoken en vond daar een prent uit 2007. Een klein woonhuis met een witte gevel en een dak van gesmoorde pannen.

Deze gevel ga ik dus gebruiken voor het projectje “Modelbouwen in een lijstje”. Met wat styreen, Forex, steenplaat, dakplaat en een tube lijm maar een dagje zitten hobbyen. Met dit als voorlopig resultaat.

We zijn weer een poosje verder en er zijn inmiddels twee geveltjes ingelijst en de derde zal spoedig volgen.

Stadsboerderijtjes aan het 5 Meiplein in Wageningen.
Een woonhuis.
Hoogstraat 32 Wageningen
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *