Stadsboerderijtjes

Het 5 mei plein in Wageningen is heel rustig en voor zo ver mogelijk zal er toch stilgestaan worden aan het feit dat we 75 jaar geleden bevrijd werden. Aan de overzijde van het Hotel de Wereld staan twee oude boerderijen uit 1700 – 1750. Het waren, voor zover ik weet, twee kroegen met een antieke toog, houten stoelen en tafeltjes met een morsig smyrna kleedjes er over.

Nu is met het modelbouwen in een lijstje eigenlijk wel goed bevallen. Dus dit is het volgende project. Opnieuw ga ik bouwen in de schaal 1:50 en de diepte van het object wordt max. 2,5 cm. De lengte van deze twee boerderijen is 17,5 mtr. dus omgerekend is dit 35 cm lang.

De tekeningen heb ik niet, dus maar een paar aanzicht foto’s gemaakt en afgedrukt op 1:50. Daarna het aantal stoepbandjes geteld á 1 mtr. en daarna de zaak verschaald. En van de schetsjes een CAD tekening gemaakt om gevels te kunnen maken.

  

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Stadsboerderijtjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Stadsboerderijtjes

  1. Jaap Teeuw schreef:

    Ben heel erg benieuwd Hans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *