Boterstraat # puinhoop

De huisjes staan even in de wachtrij om eerst de fundatie van de sloop woningen te maken. Om een indruk te krijgen een plaatje uit augustus 1940. In het linker hoekhuis hebben mijn ouders een aantal jaren gewoond. Toen ze terug kwamen na de 1e evacuatie in 1940, vonden zij dit en waren al hun bezittingen verbrand en verdwenen.

Het geheel komt op een ronde schijf te staan en om de kelders te kunnen laten zien is het geheel 20 mm opgehoogd met Roofmate.

Een paar dagen verder zijn de fundatie gelegd en de kelders voorzien van een stenen trap. Ook heeft een voorkamertje al haar vloerbalken gekregen. Het muntje, in het midden, is 10 eurocent. Links van dat muntje een proefstukje dat een hoopje bakstenen moet verbeelden.  Ook het tracé van de puinwagentjes is hier aangegeven met de oranje band. De bedoeling is dat kelders, onder het spoortracé, volg gestort worden met puin. De overige kelders en kruipruimten blijven zichtbaar, maar wel met een beetje puin en oude balken.

Het transport is een uitdaging op zich, de kip lorries zijn met een 3D-printer gemaakt door Shapeways. Het ziet er best mooi uit en om dit van messing en in deze schaal te maken is voor mij niet te doen. Maar goed de lorries zijn er nu nog de rail. Ook nu weer… veldspoor rail in 1:120 is niet te koop, een paar stukjes TT rail en 35 ijzeren bielzen maken, een beetje solderen en de kat zit weer in ‘t bakkie.

Nou ja die kat zit dus niet in z’n bakkie. Nadat de bielzen onder de TT railstaaf waren gesoldeerd en er een lorrie opstond was het toch te lomp voor dat veldspoortje. Dus deze rail in de prullenbak en verder met smallere bielzen en een 1 mm railstaaf. Zoals jullie in het rechter plaatje zien oogt dat veer minder lomp en mag het doorgaan voor een veldspoortje op dit diorama.  

Dit bericht is geplaatst in Boterstraat, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Boterstraat # puinhoop

  1. Ronald schreef:

    Veel beter zo .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *