Villa VADA # tuinaanleg

Het styreen snijden was even genoeg, en dat moet maar een weekje wachten. Dus maar verder met de groenvoorziening rond de villa. Om de tuin wat meer prominent te laten zien komen ze 3 of 6 mm hoger te liggen dan de paden en de bebouwing. Vervolgens wordt het foam vastgeplakt met gewone houtlijm en krijgt een donkerbruin kleurtje.

Voor het lijmen van het gras, planten en het grind gebruik gebruikt ik dezelfde houtlijm. Een beetje verdunnen met water en plakken maar. Met behulp van het bekende hoogspanning theezeefje wordt het gras aangebracht en hier en daar een paar struiken gepoot. En dan ziet het er weer heel anders uit. Voor de verharding gebruik ik grindpaden in plaats van stoeptegels of klinkers. Dan kunnen de kleine bewoners horen als er iemand het terrein op komt. De struiken krijgen een klein tipje gele of rode verf om een bloeiende plant te verbeelden en er wat meer kleur in de tuin komt. Want als alleen de groene kleur overheerst is het ook een saaie bedoeling.

 

 

 

 

Intussen maar ook de ‘schuilhut’ gemaakt voor de gewelfkelder en de toegangstrap heeft ook een plekje gevonden. Als deze kelder geplaatst is kan ook de heuvel bekleed worden met gras en een paar struiken. Nu maar even het een en ander laten drogen, en volgende week weer verder met het plaatsen van de laatste ramen in de villa.

Dit bericht is geplaatst in Scenery, Technieken, Villa VADA. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *