Villa VADA # ramen en deuren

Alle wanden hebben nu een styreen laagje van 0,75 mm gekregen en alle sparingen voor deuren en ramen zijn gemaakt. De sparingen zijn ruw uitgesneden maar worden pasgemaakt met de “kant en klare” ramen.

Ook is al aan de voorzijde de kenmerkende versiering aangebracht. Er moet ook nog een sierlijst aangebracht worden en een plint aan de onderzijde.

De ramen hadden geen halve vitrages maar gordijnen die aan de onderzijde open gevouwen waren. Dat heet geloof ik “de gordijnen in Wagner hangen”. Er zitten dan wel geen franjes aan maar het lijkt er op. Dit was een proefje maar er zijn nog 21 ramen zonder gordijnen. De zonwering op de rechter foto wordt niet gemonteerd, het is te veel werk en geeft niet echt een meer waarde aan dit project.

Nu worden de ramen in serie productie gemaakt, de kozijnen zijn compleet en geschilderd. Als alles droog is kunnen de ramen erin geplakt worden en kunnen aan de achterzijde de gordijnen geschilderd worden. Ondertussen zijn de styreen gevels geschuurd en kan de eerste grondlaag gespoten worden. Wat de definitieve kleur moet worden is nog niet helemaal duidelijk. Het zal wel een acryl mengkleurtje worden van veel witte verf en een puntje grijs. Het houtwerk wordt ook wit maar dan met een puntje geel net als de ramen.

 

 

 

 

 

Het ketelhuisje krijgt nu ook haar vormen en dit stukje staat ook op een oude fundatie van het kasteel. De tweede foto is gemaakt in 2019 en “mijn” villa gaat dus niet deze kleuren krijgen.

Voor dat ik de muren in de verf ga zetten moeten eerst de uitbouwtjes gemaakt worden. Het gaat over de serre aan de zuidzijde, ketelhuis en het tochtportaal aan de noordzijde. Ik wil ook nog een keertje in die gewelf kelder kijken en wat maten opmeten. Een professionele fotograaf gaat een paar foto’s maken want de opnames met m’n telefoon waren niet goed genoeg om er een model van de maken.

Dit bericht is geplaatst in Scenery, Technieken, Villa VADA. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *