Villa VADA # koetshuis

Nu besloten is om, rond om de villa, iets meer te laten zien komt ook het koetshuis in beeld. Het stond achter de villa en werd gebruikt voor de koets en de paarden van de familie. Met wat verbouwingen in 1946 is er een cellen complex tussen de villa en het koetshuis geplaatst. Maar gelukkig zijn er nog oorspronkelijke tekeningen.

 

 

 

 

 

 

 

En daarvan is een snijmal gemaakt voor het snijden van de 2 mm Forex en de steentjes plaat. Na een paar uurtjes ziet het er dan zo uit…

De ramen en de staldeuren moeten nog getekend en gemaakt worden. Er moet ook verwarmt kunnen worden dus er staat ook een schoorsteen op het dak. En ik zie dat er ook nog een hijshaak boven in de voorgevel moet komen.

Het kleine koetshuis staat op een stuk fundatie van een van de twee voormalige toegang torens. Naast het bouwen van deze villa is het ook ongelofelijk leuk om in die geschiedenis te duiken.

Tijdens onze vakantie op Texel toch maar wat spulletjes meegenomen. Daar zijn alle ramen voor de villa gemaakt en het koetshuis is wind- en waterdicht gemaakt. Alleen nog een beetje verf bovenop de schoorsteen en een hijshaak maakt dit stukje compleet.

 

 

Nu verder met deze geëtste ramen en kunststof kozijnen. Voor het maken van die kunststof kozijntjes is een messing hulpstukje gemaakt. De staafjes styreen worden op maat gesneden en in deze mal geplakt. Daarna eruit gehaald en op een stukje doorzichtig PVC geplakt. Nadat alles droog is kan er geschilderd worden en het messing raam erin geplakt worden. Hoe zit dat er dan uit?

 

Dit bericht is geplaatst in Scenery, Technieken, Villa VADA. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *