Villa VADA # Kruisgewelf en lay-out.

Voor ik verder kan wilde ik eerst de lay-out tekenen van de omgeving en de villa. Om de meest belangrijke zaken op het ronde plankje van 50 cm te positioneren is dit ontwerp ontstaan. Van de kelder wordt een stukje afgesneden om inzicht te krijgen in dit eeuwen oude bouwsel.

De kelder is ongeveer 1,8 mtr. hoog en ligt 80 cm onder het straat niveau. En op de kelder is nog eens 70 cm talud aangebracht. Dus het neem ik de bovenzijde van het plankje als 2 meter beneden het “straat niveau” en gebruik isolatieplaat om de niveau verschillen te maken.

 

Aan de noordzijde is de ingang van deze kelder. Het is een hardstenen trapje en in de periode dat villa nog een politie bureau was werd er tegen ons gezegd “pas op, want anders ga je een nachtje in die kelder slapen”.

Een aantal jaren geleden is de enorme rode beuk, die boven op de kelder groeide, gekapt. Daarna is de bovenzijde bloot gelegd en daarop een folie aangebracht om het regenwater naar de zijkanten te leiden. Nu, met een nieuwe laag aarde een wat gras, blijft de kelder droog en kan zij er weer jaren tegen.

Dit bericht is geplaatst in Scenery, Technieken, Villa VADA. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *