Belvedère, het laagreservoir

Even wat achtergrond informatie over het drinkwater systeem in Wageningen. Op de grens met Renkum wordt al sinds 1897 drinkwater gewonnen. Er is een pompstation dat het water uit de bronnen haalt en oppompt naar het hoogste punt (41 mtr boven NAP) van de “Wageningse berg”. Een deel van dat water gaat naar de watertoren voor de hogere gelegen plekjes en voor rest van Wageningen is er een laag reservoir. Het is ook in 1897 gebouwd en lag aan de voet van de toren. Recent is dit reservoir verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een pompstation die de functie van het hoog- en laagreservoir over gaat nemen.

Maar nu terug naar de maquette. De toren heeft zijn plekje gekregen en er is een begin gemaakt met het laagreservoir

Voor het talud gebruik ik een soort isolatieschuim wat makkelijk te snijden is en niet de vervelende piepschuim bolletjes geeft. Van boven ziet het er dan zo uit… De buitenrand wordt zodanig aangebracht dat het de contouren van het talud volgt en je in het laag reservoir kunt kijken.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Belvedère, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *