Belvedère, samenvoegen….

Het bovenste deel van de watertoren is nu gereed. En bezoekers van de uitzichttoren kunnen niet meer over de rand vallen en zoals ik al eerder vertelde hebben de ‘stalen’ ramen een oker kleur gekregen.

 

 

 

 

De toegangsdeur naar het uitzicht platform is van ‘eikenhout’ gemaakt en heeft twee gesmede scharnieren gekregen die ook op de opwerptekening te zien waren. Of de pannen deze kleur hadden, ik weet het niet maar voor het gemak maar de zelfde kleur als het landhuis ‘de Dorschkamp’ dat een halve kilometer verder stond.

Natuurlijk moet de steen met het bouwjaar 1897 in de gevel opgenomen worden. En het wapen boven de toegangsdeur is gemaakt van geëtst messing. De ramen hebben hardstenen lateien gekregen en de muurplaatjes zijn op de Forex basis geplakt. Maar eerst de verf en lijm laten drogen en dan de hoeken van de toren afwerken en muren schilderen. Ondertussen worden  de messing raampjes van ‘glas’ voorzien en kunnen, nadat de muren gereed zijn, erin geplakt worden.

Het begint er op te lijken, nog een paar vensterbanken en wat kleine puntjes schilderwerk en kan ik beginnen met het plaatsen op de ronde houten basis. Dat kan heel simpel met een paar bomen, wat gras en een stoepje. Het kan ook iets anders worden, namelijk het was een uitspanning met een tafeltje, stoelen en een bank.

 

 

 

Maar daar ga ik eerst een paar nachtjes over slapen en dan zie ik weer verder.

Dit bericht is geplaatst in Belvedère, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *