Villa VADA

Ooit heeft er in Wageningen een klein kasteeltje gestaan en op de oude fundaties is er in de loop van de jaren een woning gebouwd. Na veel verbouwingen rond 1894 werd het een villa en kwam er in 1906 een serre bij.

Deze villa kreeg de naam VADA en werd na de WO2 door de gemeente Wageningen aangekocht om er een politiebureau van de maken. Nadat het bureau een nieuw kantoor kreeg werd het verhuurt als studenten huisvesting.

Na veel in- en uitwendig verbouwen is het nu een museum geworden, “de Casteelse Poort”. Het staat er nu wel heel erg clean bij en de imposante serre is verdwenen ook het oude koetshuis is aangepast.

Gelukkig zijn er nog tekeningen en oude foto’s beschikbaar en wil ik de situatie van 1960 herbouwen. Dat is de tijd dat het een politiebureau was. De schaal wordt 1:100 en de ramen, kozijnen en deuren worden uit messing plaat van 0,3 mm geëtst.

Foto’s: Historische Vereniging Oud Wageningen.
Dit bericht is geplaatst in Villa VADA. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *