Villa VADA

Ooit heeft er in Wageningen een klein kasteeltje gestaan en op de oude fundaties is er in de loop van de jaren een woning gebouwd. Na veel verbouwingen rond 1894 werd het een villa en kwam er in 1906 een serre bij.

Deze villa kreeg de naam VADA en werd na de WO2 door de gemeente Wageningen aangekocht om er een politiebureau van de maken. Nadat het bureau een nieuw kantoor kreeg werd het verhuurt als studenten huisvesting.

Na veel in- en uitwendig verbouwen is het nu een museum geworden, “de Casteelse Poort”. Het staat er nu wel heel erg clean bij en de imposante serre is verdwenen ook het oude koetshuis is aangepast.

Gelukkig zijn er nog tekeningen en oude foto’s beschikbaar en wil ik de situatie van 1960 herbouwen. Dat is de tijd dat het een politiebureau was. De schaal wordt 1:100 en de ramen, kozijnen en deuren worden uit messing plaat van 0,3 mm geëtst.

Foto’s: Historische Vereniging Oud Wageningen.
Dit bericht is geplaatst in Villa VADA. Bookmark de permalink.

3 reacties op Villa VADA

 1. Gerard de Leeuw schreef:

  Wat leuk dat u Villa Vada op schaal aan het bouwen bent. Deze villa was tussen 1900 en 1911 eigendom van mijn over-overgrootvader Hugo Suringar. Mijn grootmoeder Walsen Burger verbleef hier af en toe als kind bij haar grootvader. Ik ben benieuwd of er foto’s beschikbaar zijn uit die tijd.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard de Leeuw,
  Zaandam

 2. Gerard de Leeuw schreef:

  Wat leuk dat u Villa Vada op schaal aan het bouwen bent. Deze villa was tussen 1900 en 1911 eigendom van mijn over-overgrootvader Hugo Suringar. Mijn grootmoeder Waldien Burger verbleef hier af en toe als kind bij haar grootvader. Ik ben benieuwd of er foto’s beschikbaar zijn uit die tijd.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard de Leeuw,
  Zaandam

  • Hans van der Beek schreef:

   Beste Gerard, wat een leuke reactie en er zijn nog wel een aantal foto’s uit die periode.
   Wel moet ik deze vraag neerleggen bij de Historische Vereniging Oud Wageningen. Zij beheren deze collectie en je kunt alvast even kijken op http://www.beeldbankwageningen.nl Alleen foto’s selecteren en deze zoekopdrachten gebruiken, villa_vada – vada – politiebureau – bowlespark.
   Mijn mail adres is duizendpoot(at)planet.nl ((at) vervangen door @). Laat even weten per mail wat jou wensen zijn.

   Groet, Hans van der Beek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *