Belvedère, een jaartje verder.

Een jaartje geleden kwam ik tot de ontdekking dat de ramen van de verschillende projectjes behoorlijk afweken van de min of meer standaard H0 of 1:87. Daarom zijn de etsplaten opnieuw getekend en in messing geëtst. Nadat het theekoepeltje en het transformatorhuisje gereed waren is de belvedère afgestoft. De kleine onderdelen zaten in doosjes en zijn weer tevoorschijn gehaald.

Zo zag de belvedère half 2018 eruit en toen heeft het reservoirhuis een kleurtje gekregen. Daarna werd het stil rond de bouw van deze watertoren.

 

 

 

 

 

Er is gekozen om de stalen ramen maar oker kleurig te maken en de jaloezieën gewoon zwart. Verder worden de leuningen handmatig van styreen gesneden. In dat jaartje dat de project heeft moeten wachten zijn er toch wel wat dingen weggeraakt zoals de deuren en aan paar afdekplaten op het uitzichtdek.

Een aantal uurtjes verder en alles is gemaakt. De schilder is langs geweest en heeft alles een kleurtje gegeven. Het reservoirhuis is gereed en nu verder met het uitwendige trappenhuis.

Ook het ronde trappenhuis moet voorzien worden van ramen en deuren. Nu is de basis van die gele elektriciteitsbuis gemaakt, maar dat spul is erg taai en moeilijk snijdbaar. Een Dremel met een slijpschijfje is een mogelijkheid maar niet echt aan te raden omdat je snel buiten het lijntje komt en de muur beschadigd.

Dit bericht is geplaatst in Belvedère, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *