Uitbreiding van de Pabstendam

Tijdens het maken van het gemaaltje werd steeds duidelijker dat de andere zijde van de Pabstendam ook in dit geheel hoorde. Opnieuw naar het gemeente archief en daar de stukken betreffende het voormalige stoomgemaal, het transformator huisje en het havenkantoor. Tussen 1920 en 1929 zijn deze gebouwtjes gebouwd en met uitzondering van het trafohuisje werd het gebouwd volgens het nieuwe bouwen en ook een aantal Amsterdamse school elementen zijn er in verwerkt.

Inmiddels is het geheel bijna compleet op vier populieren na die aan oostzijde van de Pabstendam geplaatst worden.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Gemaal Pabstendam, Havenkantoor, Scenery. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *