Buitenplaats Nudenoord Wageningen.

En weer een model in een lijstje. Ditmaal een vervallen buitenplaats in de Nude. In 1841 is het gebouwd door Jacob Marcus Rosenik het was een handelaar en een groot grondbezitter. Na jaren van particuliere bewoning werd het een pension en vervolgens een studenten huisvesting. Nu staat het leeg en vervallen te wachten op het geen wat komen gaat. Dus wordt het tijd dat het toch een klein plekje gaat krijgen op de lijst van (bijna) verdwenen oude monumenten van Wageningen.

Het wordt een schaalmodel van 1:60 en slechts de voorzijde en het dak wordt gemaakt. Dus het aanzicht is 1:60 en de voorzijde tot de daknok is gecomprimeerd tot 20 mm dik. Zoals jullie zien staat mijn fiets voor de deur en is er gemeten en gefotografeerd. Nu maar een paar proefstukjes maken en dan een paar platen styreen en Forex aan stukken snijden.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, House portrait, Nudenoord, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Buitenplaats Nudenoord Wageningen.

  1. Jaap Teeuw schreef:

    Je krijgt er geen genoeg van hè Hans. Prachtig hoor!

  2. Het eerste Wagenings icoon als je vanuit de westkant de stad inrijdt. Mooi Hans, geweldig om al dat fraais te zien verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *