Transformatorhuisje ‘Veluvia’ # Elektra 4

Nu de buitenzijde gereed is kan ik verder met het interieur. De echte hoogspanning monteur ziet natuurlijk dat er allemaal componenten verkeert zitten of missen maar het gaat er om dat een leek kan zien wat er zich achter die dichte deuren bevindt. De gele, blauwe en rode staafjes zijn de aftakkingen om de schakelaars te verbinden met de bovenleiding en de transformator. Overigens zijn de staafjes 0,8 mm en de ‘T stukjes’ 0,9 mm rond. Inmiddels is er pas één van de drie schakelaars gereed. Het bestaat uit messing materiaal en het grootste diameter is 0,9 mm. Om deze eerste schakelaar te bedenken en te maken was ik bijna 5 uur verder. Mijn ogen en handen kunnen maximaal 1,5 á 2 uur bezig zijn en dan is het wat anders doen en de volgende dag weer verder.

De eerste schakelaar is geplaatst en dan worden de aansluitingen op deze manier gemaakt. Op een afstand van ongeveer 60 cm is het model en het interieur acceptabel, maar de foto’s zijn onverbiddelijk en geven alle oneffenheden genadeloos weer.

 

 

Verder met de isolatoren, een stukje messing rond van 0,5 mm en oogje van 0,8 mm en drie ronde glazen kralen van 2,0 mm. Nu de bedieningshandel er op solderen en kunnen de isolatoren geplaatst worden.

Na een kwassie verf en kunnen ze drogen en in de schakelkasten geplakt worden. En dan komt het er op aan, het koppelen met de bovenliggende koperen geleiders. De verwachting is dat nu binnen een paar dagen de “10.000 volt” op de transformator zit en ik verder kan met “230 volt” zijde van dit huisje.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Scenery, Technieken, Veluvia. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *