Tandem Skydive

Vorig jaar, tijdens een korte vakantie op Texel, een paar bezoekjes afgelegd bij het kleine vliegveldje. Genoten van het mooie weer en de bedrijvigheid op Texel Airport. Het begon te kriebelen als ik de passagiers in zo’n klein brommer vliegtuigje zag stappen en een half uurtje later weer enthousiast uit zag stappen. Een paar uurtjes later zat ik ook in dat eenmotorige vliegtuigje en kreeg een ‘proefles’. Toen we op hoogte waren mocht ik de stuurknuppel overnemen en via Den Helder naar Vlieland vliegen. Daarna weer terug en na de vuurtoren kwam de landingsbaan weer in zicht en natuurlijk heeft de piloot de Cessna op de grond gezet.

Maar dit jaar waren we weer terug op het eiland en ik kreeg, voor mijn verjaardag, een tandem skydive. Je gaat naar het Paracentrum en je krijgt een overall aan met daaroverheen een harnas. Het team bestaat eigenlijk uit jonge meiden en jongens, met een heerlijke uitstraling en enthousiasme. Intussen stond er een Cessna 208B Grand Caravan voor ons gereed om ons naar ongeveer 3 km hoogte te vervoeren.

De vlucht duurde een minuut of 5, het luik ging open en voor ik het wist gingen we in een vrije val naar beneden. Ik hoefde niets te doen alleen kijken, en met een snelheid van 200 km/uur genieten als een vogeltje in de lucht. Na 30 seconde opende de parachute en werd alles stil om ons heen. Na ongeveer 5 minuten zweefden we rustig naar de stip en de landing was soepel en rustig. En dan is het feestje over. Het was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Tandem Skydive

  1. Jaap Teeuw schreef:

    Geweldig Hans!

  2. Helma schreef:

    Superleuk pap ❤️

  3. Ronald schreef:

    Ja leuk hé . Dat zelf vliegen heb ik niet gedaan , maar een tweede sprong staat nu weer op ons lijstje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *