De kleine tank van de Generaal

20171126_132947Het stripverhaal “de Generaal” van Peter de Smet is het voorbeeld voor een heel klein diorama. We hebben wat striptekeningen, maar ook een Resin (een soort kunsthars) model. Dit mocht ik even gebruiken voor de maatvoering, maar omdat het een zeldzaam bouwpakketje is moest de originele verpakking dicht blijven.225 vierkant

 

 

 

Dus foto’s gemaakt en ingeladen in mijn tekenprogramma. Vervolgens de maten genomen en de onderdelen verschaalt naar een model van 1:87 / H0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEerst maar eens een handmonster gemaakt van 0,75 mm styreen. De kleinste is in 1:87 en de andere is een maatje groter, ongeveer 1:40 en met deze schaal ga ik verder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit bericht is geplaatst in De Generaal, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

2 reacties op De kleine tank van de Generaal

  1. Jaap schreef:

    Dus ook naar een grotere schaal 😉 Ik ben benieuwd!

    • hans0907 schreef:

      Hoi Jaap, idd een slagje groter ik had de wielen in H0 gemaakt maar de rupsband lukte niet. Vandaar de overstap naar 0, ook al vind ik het niet leuk… mijn ogen beginnen ook bij mij een beetje af te laten weten. Maar ik ga toch proberen bij een volgend project een vergrootglas met verlichting en weer terug te keren naar H0. Groet, Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *