Belvedère in voorbereiding

blauwdr-2 1

De Belvedère in Wageningen was een uitspanning en een watertoren. Beide zijn gesneuveld in het oorlogsgeweld in WO II. Vooral die watertoren is een bijzonder bouwwerk. Hij werd ontworpen door Roelof Kuipers en feestelijk geopend op 15 april 1898. Er werd niet op een paar guldens gekeken gelet de moeilijke bouwwijze, maar daarover meer tijdens de bouw in de schaal 1:87.

Omdat de etsplaat van de Dorschkamp nog ruimte heeft voor meer messing ramen en kozijnen worden nu de kozijnen, ramen, deuren en de leuningen die bovenop de toren zit getekend en verzonden naar het bedrijf die voor mij deze tekeningen omzet naar fragiele messing onderdelen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Belvedère, Scenery. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *