Transformatorhuisje ‘Veluvia’ # Elektra 2

Ik ben maar begonnen met de midden-spanning ruimte in te richten. Eerst maar eens de componenten op een A4 tje gezet.
Om het me een beetje makkelijker te maken is er een doosje gemaakt dat in het huisje geschoven kan worden. Er wordt één zijde opengelaten en kunnen er wat makkelijker de componenten geplaatst worden en het verfwerk bij getipt kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder wat beugeltjes van messing gemaakt en met kraaltjes van 1 mm rond zitten rijgen om isolatoren te maken. Met het zoeken naar achtergrond informatie kwam ik ook het uitwendige kleurgebruik tegen. De gele en zwarte stenen in de gevel is een verwijzing naar het wapen van Gelderland. Oorspronkelijk waren de toegangsdeuren ook geel met een zwarte omlijsting en het boeiboord zwart geschilderd. Nu zijn alle deuren, omlijstingen en boeiboorden donkergroen geschilderd.
En de architect van ‘mijn’ trafohuisje was Gerrit Versteeg Sr. (1872-1938).

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Technieken, Veluvia. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *