Theekoepeltje Wageningen

Op de stadswal staat nog eenzaam een theekoepel. Eind 1989 heeft de Gemeente het laten restaureren en vervolgens werd het een tijdelijke opslag van de Archeologische werkgroep en nu na 30 jaar is het weer net zo vervallen als in 1989. Op dit moment wordt er gezocht naar een nieuwe functie en zal het opnieuw gerestaureerd worden.

Om het een en ander wat meer in de aandacht te brengen zal er een kleine maquette van gemaakt worden. De schaal zal 1:100 zijn en tot de bovenzijde van het dak is 9,5 meter. Normaal begin ik met de basis maar dat met lood beklede dak is misschien wel de grootste uitdaging. Het bestaat uit zes vlakken die gebogen moeten worden en uiteindelijk een imitatie loden dak moet lijken.

 

Na een aantal dagen ziet het er nu zo uit. Om de stadsmuur een beetje te imiteren zijn er twee soorten stenen gebruikt. De kleuren zijn een probeersel, de klooster moppen (onderste rijen) zullen een ander tint krijgen dan de latere restauraties.

 

Dit bericht is geplaatst in Scenery, Technieken, Theekoepel. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *