Klein foutje, bedankt….

Bij het tekenen van de etsprint voor de ramen kwam ik tot de ontdekking dat de ramen van “de Dorschkamp” veel kleiner uitgevallen zijn dat de ramen voor de Belvedère. Ook de ramen van een nieuw project zijn echt groter dan de ramen van “de Dorschkamp”.

Dus de verschillende projectjes maar eens naast elkaar gezet en qua hoogte lijkt het wel H0 (schaal 1:87). Echter het volume van “de Dorschamp” is niet in verhouding.

De maten van deze Dorschkamp maquette komen van een groter zusje en zijn verschaalt naar 1:87. Nu maar een opnieuw gekeken en het blijkt dat de huidige schaal 1:105 is. Daarom was het voor mij moeilijk om “de Dorschkamp” af te maken. De regen kwam vandaag met bakken uit de lucht dus opnieuw de tekeningen bekeken en verschaalt naar 1:87. En op een stukje Forex getekend en uitgesneden. En inderdaad wordt deze maquette een stukje groter en makkelijker te verwerken. De praktijk is dat ondanks een paar nieuwe lenzen in mijn ogen toch 1:100 of groter niet meer te maken is.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Belvedère, De Dorschkamp, Scenery. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *