Venray, Geijsteren en Wageningen.

In de bossen bij Geijsteren staat de rosmolen. Meer dan een eeuw geleden werd het paard aan de kant gezet en het een door water aangedreven graanmolen geworden. Het is zeer de moeite waard om daar eens te gaan kijken.

 

 

Tussen Geijsteren en het station in Venraij reed een paardentram. Dus genoeg inspiratie voor een leuk diorama.

 

 

 

Maar een paard, in galop te laten lopen, is in de schaal 1:87 toch een behoorlijke opgave. Dus is gekozen om ook een hoefstal op te nemen in dit diorama. Uiteindelijk is het de hoefstal van de firma Gerrit Viets uit Wageningen geworden.

 

Na een paar maanden bouwen is het dit geworden, een klein diorama van 60 cm doorsnede. Het water rad draait en in de hoefstal krijgt het paard een nieuw hoefijzer. De smid (van 18 mm hoog) verhit het ijzer in het smidsvuur en draait dan 90 graden en slaat het ijzer in model op het aambeeld.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Scenery, Technieken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *