Lossen van balen cellulose

cell.02[1]Op de website van Enka-Ede kwam ik een paar foto’s tegen. Het waren foto’s van rond 1950 en daar werden de balen cellulose uit een rijnaak gehesen en op een vrachtwagen van de Gebr. Lagerweij geplaatst. Ik vond het een leuke compositie en vooral om dat de haven, op de kop af, 300 jaar bestaat moest dit maar een kleine maquette worden.

Het wordt een stukje haven met de kade, een zandtrechter, een kleine rijnaak, de Bedford van de gebr. Lagerweij en het havenkraantje. Dit alles staat op een ronde schijf van 400 mm doorsnede.

 

IMG_3777Op dit moment zijn de kademuren al geplaatst en er staat al een vrachtwagen onder de zandtrechter. Ook de kraanbaan is aanwezig en het water is misschien een beetje te blauw geworden. Vandaag komt er een pakketje met messing profielen dus kan ik de komende dagen me uitleven op het hijskraantje van de firma STORK-HIJSCH.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Banenbouw, Haven Wageningen 300 jaar. Bookmark de permalink.