De Dorschkamp # basis materiaal

In de periode 1968 – 1969 heeft de heer J.W. van Nieuwenhuijsen voor het toenmalige Bosbouwproefstation deze maquette gemaakt. Het is gemaakt van massief hout, fineer en plakplastic in de schaal 1:50. Vele jaren heeft dit model onder een acrylaat stolp gestaan en is in de jaren ’80 in een magazijn terecht gekomen.In 1998 kregen de instituten een nieuwe locatie en kreeg dit model een plekje (in een verhuisdoos) op mijn zolder. Met de intentie om het ooit eens van kunststof in een kleinere schaal te maken en dan plekje te geven in de Wageningse gemeenschap.
Maquette 1op50 #1 C

Elk, zich zelf respecterend, instituut had in die jaren (1950 – 1990) een vaste fotograaf in dienst . De heer J.B.W. Weg heeft veel beeldmateriaal gemaakt en is gelukkig deels ook bewaard gebleven. Maar deze beelden komen in een later stadium aan de orde. Ook zijn enkele blauwdrukken bewaard gebleven en hier de begane grond en 1e verdieping.
Plattagrond 1e C

Plattegrond BG C

Er is ook een schilderij (1969) gemaakt van landhuis vanuit de Wageningse Eng. Het is geschilderd door veelzijdige kunstenaar Jits Bakker – Renkum.
Schilderij Jits Bakker van 'de Dorschkamp' C

Dit bericht is geplaatst in De Dorschkamp. Bookmark de permalink.