De Bergpoort # het torentje

Ook het torentje met het uurwerk is zeer relevant in de maquette. Zo weten we dat twee maal per jaar het uurwerk een uurtje achteruit of vooruit gezet moet worden. De bewoners van Hoogstraat 109 moeten de gemeente ambtenaren vrije doorgang verlenen om dit karweitje te kunnen fixen.

Dit torentje is gemaakt van PVC en styreen. Ik had een paar architecten tekeningen maar die zien er echt anders uit dan de realisatie rond 1940. Met deze tekeningen en een aantal foto’s is het toch gelukt om een realistisch uitziende klokkentoren te maken. Het wijzerplaatje komt uit stationsklok en doordat dit ‘uurwerk’ er lukraak ingezet werd lijkt het erop dat het ‘uurwerk’ functioneert. Voor meer informatie van de maquette ‘de Bergpoort’ www.duizendpoot.de

IMG_0165 vierkant

BP toren 01BP toren 02BP toren 03BP toren 04BP toren 06BP toren 05

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in De Bergpoort, Scenery. Bookmark de permalink.