De Bergpoort # Bergstraat

dBP # 02 01Voor de maquette gebruik ik de twee rechtse pandjes uit de Bergstraat. Deze foto is genomen rond 1960. In het eerste pand zit een kapper en in het tweede pand zit een textielwinkel. Anno 2014 zien deze geveltjes er echt anders uit maar ik ga voor de gevels uit 1960.

dBP # 02 08Ik heb toch iets met een tram. In 1909 reed deze OSM tram in de tweede gevel naar binnen. Waarschijnlijk zat er sneeuw en ijs in de straatrail en reed het trammetje gewoon recht door….

Als jullie goed kijken zijn er twee Hotel de Werelden, de “echte” is mogelijk niet helemaal herkenbaar maar aan het einde van de straat staat Hotel de Wereld. Hier werd op 5 mei 1945 de vrije doorgang van de voedsel transporten voor het westen van Nederland getekend en wordt jaarlijks de bevrijding van WO-2 gevierd.

Genoeg over het verleden…. nu maar bouwen en met een paar plaatjes komen de vorderingen langzaam in beeld.
IMG_9774 vierkant  IMG_9781 vierkant  IMG_9769 vierkantIMG_9885 vierkant  IMG_9878 vierkant

Dit bericht is geplaatst in De Bergpoort, Scenery. Bookmark de permalink.